Friday, December 30, 2011

CATATAN HUJUNG TAHUN

Gua sudah malas untuk menjadi kebiasaan.

Gua malas untuk menulis dengan bahasa puitis seperti mana yg menjadi darahdaging dalam kehidupan gua seperti dalam entry entry sebelum ini.

Gua malas untuk mengunakan bahasa sarkastik yang acap kali gua gunakan sebagai medium di Facebook. Gua sudah malas mengunakan bapen (bahasa pendek. hahaha) seperti digunakan sebagai wadah sewaktu berSMS.

Gua sudah malas...

*Sigh*

Oh ya maderfakers, sebelum gua lupa, gua cuma mahu mengekspresikan rasa seronok, gembira, puas, dan etc segala dengan pengakhiran tahun ini. Sumpah:

Buat pertama kalinya dalam hidup gua, gua diraikan. Terimakasih.

Untuk menjadikan cerita lebih interesting cewah, gua tak pernah merasakan sambutan hari lahir gua. Selalunya gua meraikan hari lahir gua dengan bersendirian di ambang detik, sambil berteman rokok dan kenangan, gua habiskan malam dengan bersendirian.

Ha. Ada sekali itu, cuma sekali gua diraikan. Itupun sewaktu, rasanya dalam lingkungan empat tahun ke enam tahun oleh keluarga gua. Makan KFC siak. Waktu tu, KFC antara paling heaven lah dalam hidup gua. Gua ingat lagi, hari tu hari lahir gua tapi abang gua sibuk berebut ayam pulak dgn gua. Hari lahir gua, gua makan peha ayam??? Gua tak makan ayam kecuali bahagian thigh tu lu tau(alah, bahagian belakang ayam tu) Hahaha.

Namun tahun ini, terimakasih kalian. Gua benar-benar rasa dihargai. Ucapan yg maha banyak. Terimakasih. Untuk Akim, Fiq dan Caca yg bersusah-payah buat party dalam kereta. Terimakasih. Nyanyian dalam kelas oleh budak-budak kelas. Terimakasih. Angah an Benjo yg buat party kat tempat yg memorable. Terimakasih. Jab, Kechik dan Aida untuk tiket konsert 30 Tahun Search. Oh. Terimakasih. Double burfday celebration oleh gang badminton extrajoss. Terimakasih. Cik Ary gua yg rock utk hadiah plektrum. Terimakasih. Banyak lagi. Terimakasih :')

Dan,

antara benda paling meaningful bagi semua orang bila hari lahir datang adalah dianugerahkan Yang Maha Segala peneman, kekasih. Untuk mendengar ucapan selamat dari kekasih adalah sesuatu yg paling menenangkan bagi, Kan?

Jadahnya gua cakap pasal cinta ni?? Mana imej rocker gua?? Haha.

Lu tak boleh nafikan 'cinta'. Lu gangster lancau manapun, metal sampai minum darah kambing pun, lu harus mengaku cinta adalah kekuatan.Cintalah yg membuat kita hidup. Cintalah yang buat gua hidup.

Jujur cakap (sebanrnya, sekarang baru gua berani cakap), gua tak punya gadis. Gua masih sama seperti kira-kira dua tahun lepas. Gua masih berbayangkan Dia. Terimakasih sebab gembira dan bahagia. Gua senang.

Tapi, yearght ada tapi lagi. Cinta jugak menyakitkan. Gua mintak maaf, gua langsung tak bernafsu dengan gadis. Lu jangan ingat gua gay pulak civai. Maksud gua, gua tak berkeinginan untuk bercinta. Gua tak tahu sempat tak gua jumpak dengan seseorang yg boleh ubah life gua cuma dengan sekali pandang mcm gua ketemu Dia.

Gua rasa rendah diri. Gua tak seberapa. Gua kalau cakap hensem, memang lu tengah high kena dam enamtujuh dapur lah tu. Haha. Gua tadak duit, standard rocker. Gua cakap betul, buat apa gua nak tipu pasal financial. Kalau lu cakap pasal personaliti, heh, memang jauh pangang dari api, jauh keypaid dari jari.

Dan kerana itu, gua minta maaf yg teramat sangat untuk dua orang yg sangat istimewa. Tuhan temukan gua dengan kalian. Kepada yg satu ini, maaf ya. Gua memang tak boleh untuk itu. Bukan salah jarak, bukan salah sapa-sapa. Salah gua. Gua cuba, tapi hati gua kosong. Kalau gua teruskan, gua takut gua terus tipu lu. Maaf.

Dan kepada seseorang lagi, maaf ya. Kita diketemukan dalam waktu yg asing. Dan sekarang sudah terlambat, kan? Maaf ya sekali lagi. Kebelakangan ini gua seronok milihat senyum lu, keletah lu, bicara lu, semua tentang lu. Lu seorang yg membuatkan orang sekeliling sentiasa ketawa. Mudah-mudahan sentiasa ada senyum ya. Manis amat. Jangan bawak moto laju-laju ok??

*Perght. Awat bahasa gua cintun sangat ni??*

Sekarang usia berpasangan. Tahniah dan gua tumpang bergembira bagi lu semua yg berjaya menamatkan zaman remaja dengan berteman bahagia :)




Nota kaki: Ada lagikah pembaca blog ni? Kalau dulu, gua rasa gua ada dalam lima orang pembaca setia.

Ada lagi dak sekarang?

Saturday, December 24, 2011

DEWASA, AKU TIBA

Bila kita lihat satu paksi, kita MESTI lihat sebetul-betulnya.
Dewasa, ayuh gua cabar lu berdansa.

*lelah nfas seketika*

Sumpah gua tak tipu,awal kedewasaan ini mungkin hasil dari pengakhiran keremajaan dulu. Gua puas. Gua seronok. Gua benar-benar merasakan nikmat hidup sebagai manusia.
Mungkin ada yg bilang gua tutp semua buku lama.
Mungkin ada yg bilang gua seorang yg melupakan.
Mungkin ada yg bilang gua celaka besar.
Pergi mampos.
Gua tahu gua buat benda yg betul.
Dan gua berjuang untuk itu.

Gua berjaya lunaskan semua janji gua.

*Demonic hand-horned sign gua bagi!*

Ok.
Gua raa gua nak kembali menaip panjang-panjang.
Tp bukan kali ini, gua tengah stim sikit hahaha.
Oh ya, konsep dan format penulisan mungkin berubah.
Sebagai contoh:

"gua tak tahu kenapa gua tak boleh formatkan font. Civai."

Ini mungkin permulaan baru hidup gua :)

Gua bangga dengan apa yg ada sekarang.




Nota kaki: Kredit buat Syafiq Suin, Angah, Benjo, Akim, Fiq, Ali, Caca, Ary, Sepol @ Bob (Gang Mafia. hahaha), Ngut, Jab, Aida, Kecik TPT, Totis, Budak-budak Badminton Extrajoss, Bos Nas, Gawat, Dira (Sori sangat), Classmates gua yg gojes, dan beberapa individu yg tak tertaip di sini.

Terimakasih!

Monday, December 12, 2011

MASIH ADA SETIDAKNYA


"...Sekurang-kurangnya,
masih ada malam..."



p/s: soft-suicide, hilang fokus, etc.
Dem, gua hidup lagi :)

22 yang ekstrem, terimakasih
untuk semua. Yearght, kalian :)

Saturday, December 10, 2011

TUHAN TOLONGLAH


"...Aku berdiri dalam keadaan tertiarap..."



p/s: Tiada apa-apa seperti 22 tahun
yg lepas juga :)

selamat hari lahir buat diri sendiri.

Wednesday, December 7, 2011

PERKATAAN SUCI YANG TERSEMBUNYI


"...Aku tak mahu berbicara tentang itu,
aku tak bernafsu untuk itu..."



p/s: u, i mintak maaf. i tak boleh terima.

Gua sudah lupa apa itu cinta. lu nak ckp gua
poyo pa lancau, ckp lah. tp betul, gua tak boleh.

Tuesday, December 6, 2011

BAIT-BAIT SENYUMAN


"...Semalam dia gagal.
Hari ini dia gagal.
Esok juga gagal.
Lusa juga gagal.
Tulat juga gagal.

Dia tak menyesal:
Dia berusaha untuk gagal..."





Dia selalu berkata dia bkn lg yg dulu.
Natijahnya sebenarnya tidak :)





p/s: Motivasi buat diri sendiri :)
Oh, gua bangga ada kalian.

gua masih tak mampu
merenung 'matahari'.
kenapa mcm kurus??

Monday, December 5, 2011

SETAN DI KAMAR


"...Seekor setan yg bodoh,
bermain dengan api.

Apa logika untuk dia
bermain dengan diri sendiri.?.."



p/s: Nasib baik lu tak penting
langsung dlm hidup gua.
Klu tak, dgn gua
sekali mati kena
racun.

Sunday, December 4, 2011

SEBALUT


"...Lembutnya jika mati kiranya
begini..."



p/s: Jangan biar orang salah faham.
Gua bukan seperti dia. Gua bukan
dia :)

Recai- recai si bidadari,
malam mamai-mamai
esok jatuh lagi...Haih.

Saturday, December 3, 2011

THE PRICE OF CONSIDERING YOURSELF AS A ROCKER #2


"...He has no money.
He has no guitar.
He has nothing to eat.
He has no cigar.
He has no car.
He has no one to rely...

But still, he smiles... "



p/s: Terbang untuk normal,
normal untuk terbang.

Gua baru perasan yg lengan
gua sangat kurus. Aigoo...

Monday, November 28, 2011

MATI ITU SENI (SAHABAT, TOLONG SIRAMKAN AIR MAWAR JIKA AKU MATI)


"...kita lahir atas janji,
mati juga harus atas janji..."


Nota Kaki: Untuk pertama kalinya aku membahasakan diri dengan 'aku' dan 'kau' utk lu di sini. Sebagai tanda hormat yg setinggi-tingginya di bawah nama ibuku, percayalah, apa yg aku lakukan bukan utk aku, tp utk kau. Aku tetap org yg mengagung tinggi nilai sahabat.

Aku pernah berjanji, aku takkan pergi. Benar, aku mendiamkan diri. Namun tak bererti aku pergi. Aku tak lari.

Aku pernah berjanji akan selalu ada. Benar, jasadku tiada di mata. Namun tak bererti di 'situ' tiada. Aku tak pernah bersembunyi.

Aku pernah berjanji, banyak janji. Benar, ada yg tak dikotakan. Tapi tak bermaksud aku melupakan.

Aku pernah berjanji, kita akan tetap begini. Tak bermaksud aku cintakan kau, tapi untuk satu-satunya sahabat Hawa aku ini, aku teramat sayangkan kau seperti mana aku sayangkan ahli keluarga sendiri.

Aku baru sangat berjanji kepada seseorang, tatkala ada orang yg bisa menjagamu setulus-tulusnya, aku sudah boleh pergi berdikari sendiri. Dan janji ini, sudah aku kotakan.

Aku pernah berjanji, aku takkan ambil peduli apa orang kata kepada aku. Namun sekarang, maaf aku terpaksa untuk menjaga hati....

Banyak untuk dibualkan, tapi aku pernah berjanji, maka aku simpan sendiri...




Aku pernah berjanji, aku akan mati demi sahabat. Dan sekarang, aku benar-benar membunuh diri :)




"...Dia ada di celah kecelaruan?
maaf, aku cuma penganggu di celahan itu..."





p/s: Aku tak minta kau faham,
tp aku cuma mahu buktikan
kpd diri sendiri, aku adalah
SAHABAT SEJATI...

Sunday, November 27, 2011

KEWAJA 28/11/2011


"...Dia berkata kepadaku:

Carilah aku di dalam aku,
aku bersembunyi dalam terang.

Aku membalas selepas terdiam:

Jika dunia ada pintu ke syurga,
kalian semua adalah sebahagian dari
kuncinya..."



p/s: Gua tersedar yg kaum gua
kaum Adam telah membuatkan
mereka menderita.

Sesi membalas sajak yg menyedarkan.
Tabahkan hati kalian :)

DALAM SEJUTA ADA SATU


'...Jika ada sejuta orang sekalipun
mengeji segala gerak-lakumu,

nescaya tetap ada seorang yg
datang bersama rasa percaya...'



p/s: "The willingness to do
everything is coming back"

After 3 years, gua rasa :)

gua tak yakin, tp gua akan
buat apa benda yg gua suka.
itu gua ;)

Friday, November 25, 2011

BEBERAPA DETIK SEBELUM



"...Di kedewasaan ini,
kita dibenarkan melalui denai-denainya..."



Budak ni memang nak kena.
Oo, berani lu tarik rambut gua?? Haha.


p/s: Gua bukan lg orang yg dulu?
Bukan 'mungkin', tp 'kenyataan' :)

Terimakasih sebab datang sewaktu
gua sedang berantakan.

"I sihir u!" hahaha.

Wednesday, November 23, 2011

LUBANG KECIL



"...Masihkah aku mengintaimu?
Itu satu soalan yg subjektif..."



p/s: Tahniah kepada mereka yg
bijak mengambil peluang.

Dia buat gua bernafsu seperti
dulu ;)

Monday, November 21, 2011

TUNGGU, AKU DATANG


"...seperti seutas melodi,
bawalah aku terbang lagi..."



p/s: 'Love like a love song' tu macam
cool ja untuk dijadikan peribahasa
moden, kan?

"Tarik rambut u ha!", hahaha.

Oh ya, janji gua kpd seseorang
sudah selesai. Gua tak mahu
apa-apa, gua cuma mahu
jadi kawan yg terbaik ;)

Sunday, November 20, 2011

BERLAGA LUTUT


"...Kekadang,
kita semua berfikir mengunakan lutut..."



p/s: 'Hati', mana ada org boleh
jadi semulia itu.

Thursday, November 17, 2011

TERHENTI SEKETIKA DI SATU PETANG JUMAAT


"...Saat aku menoleh wajahku
jauh dari wajahmu,
bukan aku membencimu...

Aku membenci diriku..."



p/s: Mudahan kalian maafkan ;)

Wednesday, November 16, 2011

TERTINGGAL NOTA DI CELAHAN PINTU


"...Yang ketawa di muka pintu itu adalah aku,
yang menangis di balik pintu itu juga adalah aku..."



p/s: Ketawa dan pura-pura gembira
adalah topeng sempurna bagi
orang yang berduka ;)

Tolong, jangan...

TEMBOLOK SENDIRI


"...Dia yakin dia ada mereka,
tapi mereka berkias mereka tiada dia..."




p/s: Contoh klise manusia.
Haih...

Mana kepercayaan itu??

Tuesday, November 15, 2011

DIRGAHAYU



"...Ibu,
anakmu ini lelaki..."





p/s: Hidup sebagai lelaki terus-terang
gua cakap berat amat. Tapi berat
itulah keseronokannya :)

Oh ya, konflik kecil diuarkan
mega. haih.

Monday, November 14, 2011

PEMISAHNYA BUKANLAH LAUTAN


"...Angin itu tak kelihatan, tak berjisim dalam waktu.

Masih adakah kamu bersamaku?..."






p/s: Jika gua yang bersuara, maka
akan adalah dua persimpangan.

Apa akan jadi bila lelaki berposisi
anak ke-2 berjumpa dgn wanita
yg berposisi sama? Hahaha
life's great motherfuckers!
Tapi, anak ke-2 sifatnya
memendam..haih..

Sunday, November 13, 2011

DARI TIGER UNTUK DRAGON


"...Aku hadiahkan dikau replika itu,
sebagai tanda kita bersaudara.

terimakasih kerana menjadi Dragonku
dan menganggap aku Tigermu..."




p/s: Selamat hari lahir :)
terimakasih untuk tangan
dibelakang gua itu.

Dari China ke Malaysia,
cerita kita berubah :(

Monday, November 7, 2011

KELAK KETEMU LAGI



"...Kenapa ini?
Hatiku tenang amat..."




p/s: Mudah-mudahan mereka
semua tahu yg gua amat amat
teramat sayangkan mereka :)

Adira, klu tak sempat berjumpa,
i mintak maaf eh?
"We will stare
each other,
kan".

:)




Sunday, November 6, 2011

HEROIN


"...I hate myself when my head high..."



p/s: Ini pun satu lagi tanda
kegagalan?

" you tipu i eh??" sangkak
gua.

Wednesday, November 2, 2011

KITA DIBENARKAN MENJADI MANUSIA


"...Selagi ada tangis di mata,
menangislah..

Selagi ada butir di bibir ceria,
nikmatilah..."



p/s: Yang Maha Segala, terimakasih amat :)
Gua diizinkan mencuba lagi. Tanggungjawab,
gua dah ready bangat ni...

Sebahagian besar dari isi
Diaridosa masih
miliknya lagi.

Sunday, October 30, 2011

RENGEK-RENGEK SI PERENGEK



"...Merengek apa tentang siang,
malam tetap kan datang..."



p/s: Haih, gua akn berjuang!
jyearght! hahaha.

Saturday, October 29, 2011

HENTIAN KE-DUA SELEPAS MALAM


"...Transit ini sudah tiba di terminal baru:

Yg mana kau sedang menungguku..."



p/s: Dia buat gua senyum hari-hari.
Tp berikan sedikit masa eh. Long -
distance relationship perlu
kepercayaan. Gua pernah
tewas dulu...

Oh ya, gua memang mcm mana
anjing susah pun akan tetap
sambung master :)

Thursday, October 27, 2011

AKU TAMBAHKAN 'A' PADA PANGKAL NAMAMU


"...Hari-hari aku berciciran cirit-birit kesakitan.
Dan kau datang, lilin aku senang..."



p/s: "Waiting for you, honestly."
Oh, jangan buat gua menangis..

Minggu ini sangat mencabar sebagai
seorang pelajar.
Doc ckp, depresi. Tuhan, tolong.. :)

Tuesday, October 25, 2011

SETEGUK KARAMEL UNTUK DIKONGSI


"...Tempat paling sunyi sekali
untuk menangis adalah karung rahsia..."



p/s: Dari LSD ke valium.
Anjakan paradigma anjing
dan burung-burung hutan.

Monday, October 24, 2011

SEBELUM AKU BENAR-BENAR PERGI



"...Aku terbangun dari tidur:

Jangan pernah terjadi apa-apa
kepadanya wahai lelaki bertuah,

nescaya pasti akan kembali si gila ini...'



p/s: Dah pukul berapa ni?

Bersyukurlah, gua sudah 'mati' :')

DIBIAR SATU PETIKAN


"...Tiga manusia yang membaca,
tiga juga pemahaman mereka...

666 manusia yang membaca,
666 juga pemahaman mereka..."



p/s: Mamposlah, gua peduli apa.

Hari-hari yg memenatkan, seronok
pula menjadi manusia :)


Saturday, October 22, 2011

DI ARENA ITU


"...Aku ditumbuk kemanjaanmu..."



p/s: Alahai, awat dgn gua ni??
hehehe...

Thursday, October 20, 2011

FRASA BARU


"...Dan kita membesar lagi,
dengan seribu satu penipuan..."


p/s: Tahniah, gua tewas..

Oh ya, fb tempat gua nak
mengarut. langsung tadak
apa-apa tentang hidup.


Wednesday, October 19, 2011

BIDADARI ITU MEMANGGILMU



"...Kau dimana?
Aku harap kau sudah ketemu syurga..."



p/s: Tak mengapa, gua sudah bersedia :)
Setiap satu mula akan ada akhirnya.

Gua tumpang gembira.

Tuesday, October 18, 2011

SENGKANG


"...Jutawan sekalipun takkan bisa
membeli hari semalam..."


Undone 'Beauty'. Gua memang jarang
siapkan semua lukisan gua sekarang.
Apa yg terlintas itulah yg gua
lakar.


p/s: Ada tiga cereka yg
mengingatkan gua tentang
harapan. Mereka semua
berduka...

Sunday, October 16, 2011

TANGISAN DI CELAH LANGIT


"...Tuhan,

berapakah harga setitis air mata
setia?..."


p/s: Gua seakan-akan dapat
merasa apa yg 'mereka' rasa.

Friday, October 14, 2011

ANGIN LINTANG



"...Manusia banyak tersasar...

Yang dikejar adalah perkataan 'baik',
bukan lagi nilai 'baik'.

Kita tak begitu, kan?..."


p/s: Tuhan sayang, sbb tu Tuhan
turunkan hujan, Tuhan turunkan
ujian. Lu kuat, gua percaya...

Tuesday, October 11, 2011

SEPOHON KAYU DAUNNYA GUGUR



"...Kita pernah bersandar di situ,
sebelum musim berpaling pilu..."




p/s: Bulan ni asyik berjumpa doc.

p/s/ass: Lu bukan concern mana pun.

p/s/asshole: Nidji, 'Jangan lupakan'.

Sunday, October 9, 2011

SEBUAH MEDAN PERANG



"...Belum sempat pedang ditusuk dalam,
mati pula bertelanjangan..."



p/s: dah dekat dua minggu
gua tak stim pun nak jamah
nasik.

Saturday, October 8, 2011

DI SEKAH INI


"...Jika tangan sampai:

jangankan kata bulan, pluto pun aku
gagahkan jua utk dicapai..."






Sekadar gambar hiasa. Gua nak rehat.
Penat bavi. Wey pondan, kuat sikit!
\m/



p/s: Gua dah tak mcm org dah.
Haih..benda ni membunuh...

p/s/ass: Mood-On high

Friday, October 7, 2011

DARAH DALAM TUTURMU


"...Mulutmu setajam pisau cukur
Schick milikku..."



Sekadar gambar hiasan. Lu tau tak kenapa Tuhan
bagi tiap sorang hamba-Nya satu hati?
:)



p/s: Dulu dia adalah seorang yg
menolak anugerah. Lelaki murah :)

p/s/ass:satu hari nanti kita akan
tahu.

p/s/asshole: Sebab gua terguris dgn
mulutnya, gua tujukan lagu 'No Reason
To exist' dendangan Kreator buat
diri gua sendiri.

Thursday, October 6, 2011

SAYOGIANYA DI SINI



"...Menghukummu adalah dengan
menghukum diriku..."





Sekadar gambar hiasan. Gua tak suka orang yang
cakap lepas. Entah, gua rasa sebagai Melayu adab
tu penting. Tapi biasalah, gua pun kekadang
terlepas. Maaf.





p/s: Rindulah. Petang-petang mcm
ni selalunya adik-adik gua main kat
depan rumah.

p/s/ass: Kalian boleh benci gua,tapi
tolong jangan racun orang lain. Jgn
takut, gua bukan pencurah asid :)

p/s/asshole: lagu sekarang adalah
'Creeping Death' oleh Metallica.
Jyearght!





Tuesday, October 4, 2011

TANYA SAMA RAHSIA


"...Sebalik langsir ada dinding. Sebalik dinding
ada orang. Sebalik orang ada rahsia.

Sebalik rahsia?..."


Sekadar gambar hiasan. Civai, gua rasa kacak sekali
pose begini. Ah. Bersandar kat dinding sedapkan?



p/s: Gua tadak kaki nak bermusik.
Mood nak melukis entah mana
hilang lama dah.

p/s/ass: Rasanya mereka sudah
dapat meneka.

p/s/asshole: Gua sedang layan 'Fight
Till Death' karya Slayer. Rasa patriotik
pula. \m/

Monday, October 3, 2011

BILA NORMAL BUKAN LAGI DI SINI



"...Lelaki kurus itu melepaskan
sekemas penumbuk tepat ke rahang hatinya:

Nanti malam mabuk datang lagi oh sialan..."




Sekadar gambar hiasan. Manusia punya kaki,
untuk ke depan, berhenti atau berlalu pergi.
Gua masih di sini, cuma memerhati.





p/s: Dah lama gua tak menulis.
Gua dah jarang benar membaca,
paling baru pun buku karya Ahmed
Deedat.

p/s/ass: Gua nak bercerita. Tapi,nanti-
nantilah...

p/s/asshole: Life ni macam perempuan
bogel tau, mengghairahkan.
Curiosity is a pledge, kan? :)

Oh ya, gua benci betul dgn orang yg tak
tahu apa itu demonic hand-horned sign,
tp setiap kali bergambar, nak buat.

Sunday, September 25, 2011

KAMU DAN SESUATU # 2

"...Terimakasih kerana berbahagia.
Sebuah lagi kotak sebagai hadiah:


"Kotak kecil yang dibungkus kemas bersama senyuman- akan ada sesuatu
untuk kamu setiap kali menjelangnya 25 September, setiap tahun..."
-Farysa Sinsabell-



(Jangan risau. Aku takkan menjentik
air tenang di kolam orang. Itu Aku. )












Sekadar gambar hiasan. Dikografi header Diaridosa
sepanjang empat tahun diliwat :) .
Manusia berubah, inikan
pula header.




p/s: Tiada komen :)

Thursday, September 22, 2011

THE PRICE OF CONSIDERING YOURSELF AS A ROCKER

"...You've been betrayed
and you don't know why,
back-stabber is in your pocket
then you fly...

This is the price of considering
yourself as a rocker,
but still you fly high...

Fly fly over the sky
really high and for sure i will cry...

This is the price of considering
yourself as a rocker,
fly to the sky really up high..."

-Anonymous-




p/s: Hujung minggu ni
hari indah buat gua, setiap
tahun. Harap-harap gua
masih bernafas untuk itu..

p/s/ass: Terimakasih Tuhan
kerana menjadikan gua
sebagai seorang yg setia :)

p/s/asshole: Gua malas nak
komen apa apa yg jadi kat gua
dua tiga menjak ni. pi mampos lah.

Thursday, September 15, 2011

TITIK

"...Aku tak mau bercakap.

Kerana aku yg akan dipersalahkan..."

Monday, September 12, 2011

DAM (SETEPEK DI BELAKANG RUMAH )

"...Checkmate?

Entah tahunya tidak mereka bahawa
aku tak pernah putus
bersusah-payah haram-jadah segala..

Demi mereka?..."





p/s: Sampai macam ni sekali, kan?

p/s/ass: Gua berkecik hati, sahabat...

p/s/asshole: Sedang mendengarkan 'Distance
Early Warning' dendangan Rush.

Friday, September 9, 2011

MANUSIA DAN BAHTERA

"...Sebesar-besar bahtera,
manusialah yg mengemudikannya..."




p/s: Hidup ini berat bagi mereka yg
tahu maksud kehidupan :)

p/s/ass: Dilambung ombak ciptaan-Nya,
adalah satu anugerah...

p/s/asshole: Sepatutnya gua sedang
mendengarkan lagu dari Saxo,
'Dunia dan neraka'.

Tuesday, September 6, 2011

EMAIL DARI ESOK


"..Jika hari ini dibobrokkan esok, pejamkan mata:

semalamkan ada..."




Sekadar gambar hiasan. Dulu masa gua kecik gua
dengarorang cakap bergambar bertiga, seorang
akan mati.Coyyy!! Gua bunuh orang yang
cakap mcm tu. Civai.





p/s: Cita-cita gua bukanlah utk
menjadi lelaki maskulin.

p/s/ass: Terbang selepas lama tak
terbang, amat bahagia. Tapi kuantiti
yg diambil semakin jahat pula. haih.

p/s/asshole. Sedang mendengarkan
'Revenge is a vulture' karya
3 Inches Of Blood.

Monday, September 5, 2011

MENSTRUASI SEORANG LELAKI #2




"...Untuk apa diberikan pad
jika darahnya di hati..."




Nota Kaki Berselut: Petikan di atas tiada kena mengena dengan gambar-gambar di bawah. Oh ya, sudah lama gua tidak menulis sepanjang begini. Dua tahun pertama Diaridosa, memang gua gemar menulis panjang ditambah dengan bahasa kesat yang acap kali gua cuba indahkan. Namun, seperti manusia, penulisan juga berubah selari usia :) .

Di bawah ini gua palitkan beberapa gambar semasa sem lepas bersama-sama rakan sekelas. Alhamdulillah, mereka semua baik amat sama gua. Terimakasih :) . Walaupun begitu, ada dua orang yg benar-benar rapat amat bersama gua, Encik Akim dan Cek Fiq. Terimakasih kerana selalu ada :) .

Minggu depan sudah bermula sem baru, dan fucking yearght adalah sem terakhir. Gua harus berdondang sayang habis-habisan waktu terakhir gua bergelar pelajar. Master mungkin akan dibuat lambat lagi dan alasan yg gua bagi nampaknya tak dapat dibantah mak dan abah haha. (Gua bajet nak ke Canada hahahahahahaha kawen pulak dengan Russian hahahaha).

Masa remaja adalah masa yg hebat, kan? Rock n roll sampai tua nyanyok! Yearght.







p/s: Hanya penulisnya saja yg tahu
maksud sebenar penulisannya :)

p/s/ass: Yg lelaki bicara kote yg perempuan
berbual puki. Dah lama gua tak tulis dengan
bahasa kesat sebagai medium hahaha.

p/s/asshole: Gua sedang mendengarkan
'Back from the dead' karya Napalm Death.

Friday, September 2, 2011

KALIMAH INDAH DI RUANGAN AZALI

"...Dulu ada di satu medan berlantai
kemuncup-kemuncup cerita,

tercatat sudah pengakhiran
tentang kita:






Ruang ini masih luas untuk
diladeni :) ..."





p/s: Untuk kali ini, gua
takkan mengambil risiko :)

p/s/ass: Janji gua tentang 'itu',
sekali pun pasti takkan
dimungkiri yearght

p/s/asshole : Gadis bertudung purple,
senyumman perght...Tergoda mak tau auw

Wednesday, August 31, 2011

CINTA ITU ROCK 'N' ROLL



"...Semua orang mahu menjadi rockers.
namun tak semua berstatus rockstar..."





p/s: Gua rockstar, for sure \m/

p/s/ass: Antara raya yg meriah
bg gua kali ini. Walaupun ada cacatnya.

p/s/asshole:Seorang gitaris takkan
mengkhianati gitarnya hanya kerana
amplifier :)

Sunday, August 28, 2011

SENYUMLAH UNTUK AKU

"...Selagi aku belum bermahkota seperti
mereka semua,

ambillah kesempatan kerana mungkin
nanti hidup aku hanya untuk dia..."



p/s: Burfday Pali dan Sapit :)
gua cuma mahu melihat sahabat-
sahabat gua senyum...

p/s/ass: Gua sedang memikirkan
samaada gua harus mengambil risiko
meredah gerbang syurga seperti dulu
atau tidak :)

Thursday, August 25, 2011

BIAR MALAM JADI TEMAN

"...Matahari menebar cahayanya
untuk semua.

Jadi, masakan aku bisa tamak
sekonyong-konyong mendambakan semula..."



p/s: 'Petunjuk' atau 'penunjuk' ?
:)

p/s/ass: Selamat hari raya. Gua
dah tua ni mood raya mcm
biasa-biasa saja.

p/s/asshole: Gua dah jarang layan metal
yg berat-berat kelam mcm dulu. Sekarang
gua menulis sabil mendengarkan 'In And
Above Man' karya 'Moonspell' dari
album Antidotes.

Sunday, August 21, 2011

DI TEPI KOTA ASING


"...Seperti diikat, itulah hakikat..."



Sekadar gambar hiasan. Gua nak berjalan
selagi masih muda rock n roll, yearght!



p/s: Gua rasa ada segelintir kecil
yg tersalah faham apa yg gua
palitkan di Diaridosa
kebelakangan ini.

p/s/ass: Penulisan mungkin distatikkan.
Walaupun terus-terang beberapa kerat
sgt yg baca blog ini hahaha. Terimakasih :)

p/s/asshole: Gua tak tahu dan terpaksa
tak ambil tahu pasal dia, maaf. Tp,
terimakasih. sampai sekarang gua
tak mampu pergi :)


Saturday, August 20, 2011

BIARLAH AKU YANG BERKECAI SERPIHAN

"...Di tanganku cuma ada satu pita pelekat,
itupun hadiah darimu dulu.

Dan dengan pita pelekat itulah
aku akan cuba cantumkan
kembali semuanya..."



Sekadar Gambar hiasan. Dua orang sahabat
gua yg cute oh. Terimakasih sebab sekali
pun tak pernah berpaling :)


Gua dah 'sihat'. Syukur, Tuhan. Dan gua rasa
comel oh. Auw. Oh ya, yg di belakang gua itu,
sahabat yg paling hebat dlm hidup gua walaupun
selalu sangat berbeza pandangan dan pemikiran :)



p/s: Gua nak jadi superhero boleh?
superhero yg dibenci, lagi gua suka auw.

p/s/ass: Gua sedang mendengarkan
'War Is My Sheperd' karya hebat 'Exodus'

Friday, August 19, 2011

BILA NADI DI HUJUNG SEKAH


"...Dia kekuatanku. Lemahnya dia, lemahlah aku..."




Sekadar gmabar hiasan. Laila Najihah dan
Fatin Faqihah. Camwhore monsters.



p/s: Gua ada. Itu yg kita janji
dulu. Sentiasa...

Thursday, August 18, 2011

IRONIK (SATU PENYEMBELIHAN PARADIGMA)

"...Suatu ketika dulu:

Acap kali sebelum lelap aku liwatkan
mimpiku sebagai seorang satriawan yang
bisa memenggal kepala raksasa dengan pedangku...

Namun kini di bantal gebu itu:

Aku lebih taksub melancap ejakulasi mimpi
sebagai seorang lelaki yang punya permaisuri dan
putera juga puteri manis dalam tatangan tanganku..."




p/s: Zaman kanak-kanak juga zaman remaja
gua sudah hampir menerjah ke frasa dewasa :)

p/s/ass: Gua suka sangat budak kecik! Oh, dulu
gua benci amat dengan mereka. Mak gua gelak
bila tengok gua bersusah-payah mahu mendukung
anak saudara gua yg baru berusia beberapa bulan.
Keras siak tangan gua, aduhai.

p/s/asshole: Gua sudah jarang membaca sekarang.
Dulu, seminggu tiga buku sekurang-kurangnya. Haih...

Sunday, August 14, 2011

SEKEPING POSKAD MENUJU TUHAN

"...Kepada Yang Maha Segala:

Aku malu untuk terus berdoa,
kerana di setiap itulah aku terhutang nyawa..."




p/s: Benar, di setiap sujud terakhir itu
:)

Saturday, August 13, 2011

PENIPUAN ANAK MUDA


"...Hitam itu indah..."

Sekadar gambar hiasan. Shoot
kat Kuala Muda semasa Pesta
Mentarang.



p/s: Syukur. Manusia harus
tahu itu,kan? :)

p/s/ass: Gua mkn bnyak bila mlm.

p/s/asshole: Gua banyak layan
alternative rock sekarang. Tp,
Motorhead tetap terbaik! hehe

Wednesday, August 10, 2011

MABUK DI SUBUH HARI #2

"...Aku tersenyum sendirian:
Semalam itu bukan jalang rupanya..."




p/s: Sepatutnya memang perlu begini.
Guns 'N' Roses kelabu, makan kacang..

p/s/ass: Gua mcm ni la, masih dgn diaridosa.

p/s/asshole: masa tu, lagunya aalah dari band
'Sentenced'.

MABUK DI SUBUH HARI

"...Bila datang malam,
bayang pun hilang.

Mabuk di subuh hari
mabuk di subuh hari

Sore menyeru kelam,
agar tetap aku bergentayangan..."



p/s: Manusia adalah musafir,
Hablumminnannas itu jalan, kan?

Tuesday, August 9, 2011

BARAN MENELANJANGKAN SABAR

"...Syaitan itu menghulur aku sebatang rokok,
katanya lama sudah tidak berkaraoke bersama.

Tuhan, aku tak mahu..."



p/s: Baran yg sudah lama gua buang
bertandang lagi. Haih...

p/s/ass: Gua baru lepas ketemu rakan-
rakan kerja. Terimaksih sbb selalu roger :)

p/s/asshole: Nafas gua beritma...

Monday, August 8, 2011

IKAN KERING

"...Takkan dapat berenang walaupun
dibuang kembali ke laut..."



p/s: Pepatah Inggeris lama ada
berbunyi, "after 30years old,
everyone is a good man". Pi mampoi.

p/s/ass: Menurut Al-Quran, hati manusia
akan menjadi liat jika tidak berubah
sebelum umurnya 40tahun. Ini betoi.

p/s/asshole: Gua takkan ulang salah
lu, si tua derhaka...

Saturday, August 6, 2011

CATUR DAN DETIK TIK TOK

"...Suatu hari nanti,
malam akan mengerti kenapa
siang selalu beransur pergi..."



p/s: Benar, sebahagian besar
dari diari ini memang milik dia :)

p/s/ass: "Some things are better left
unsaid". Gua suka betoi dgn quoted ni.

p/s/asshole: Gua memang sengaja buat
begitu. Gua kan cool hahaha

gua dah cakap, gua cuma nak dia happy...
perght, dah tak rock gua ni hahaha...

SEJADAH USANG HAMPARAN SYURGA

"...Seburuk manapun muka sejadah,
ia tetap mulia untuk disujud..."


p/s: Lu gangster lancau manapun,
hamba tetap hamba :)

p/s/ass: Gua baru lps bersahur
bersama rakan-rakan skerja. Nanti
berbuka di rumah kwn baik gua masa
kecik dulu, beliau bakal ke Mesir..

GENTAYANGAN (KEMBALI SEMULA)

"...Aku bukan penjahit langit:
Jadi, biarkan saja ia koyak seperti biasa kembali..."


p/s: Gaji, nike oldschul
pun cukup lah.

p/s/ass: Terimakasih sipot :)
blog ini biasa-biasa saja.

p/s/asshole: Gua dah kembali
menyarung leather jacket,
p mampos dgn semua yg ada
haha...

Friday, August 5, 2011

AKU PENIPU

"...Tuhan, jangan biarkan aku terus menipu..."


p/s: Gua sudah tak mampu
mengeluarkan kata-kata
puitis yg ekstrim seperti dulu.

Thursday, August 4, 2011

TERKURUNGNYA SATU ENTITI

"...Dari sangkar itu,
aku berharap cukuplah agar aku
sebahagian dari jaringnya..."


p/s: Gua sangat merasa rendah diri.

p/s/ass: Hari ini gaji, mungkin. Tapi
kira balik, tak sempat langsung utk
diri sendiri. Asalkan sekeliling happy,
ok lah :)

p/s/asshole: Setiap lagu, ada ertinya.

TATKALA RAMBUTMU LEMBUT DIBELAI MIMPI


"...Malam itu matamu ayu,
aku sentiasa berharap agar kau begitu selalu....."






p/s: Setiap satu, sentiasa beralas
sebab..

p/s/ass: Gua tak tahu harus bagaimana
lagi. Gua cuma nak lu bahagia, selalu..

p/s/asshole: Gua benci lu, orang tua..


Monday, August 1, 2011

SEBARIS JUGA SEGARIS CUMA


"...aku cuba menyerahkan segaris kata,
agar dia berada di depanmu..."


Sekadar gambar hiasan. Laila tak posa hari ni,
tapi dia yg baca doa berbuka paling kuat untuk semua...


p/s: Puasa ni byk hikmah.
salah satu, semua ahli keluarga
dpt berkumpul bersama.
Walaupun pada hari biasa, tidak :)

p/s/ass: Berterawih di sebelah
sahabat hiup-mati adalah sesuatu
yg menenangkan...

p/s/asshole: Gua hipokrit,sama
macam lu :)

Sunday, July 31, 2011

WAYANG GAMBAR TIMBUL #2

"...Aku tanpa dia - Dia tanpa aku.
Aku tanpa mereka - Mereka tanpa aku.
Aku berkata 'Ya' - 'Ya' berkata 'Aku'.
Aku tanpa kita - Kita tanpa aku..."

-Selamat berpuasa-



p/s: Hari ini lastday
gua kerja :) . Masa utk
keluarga dan diri sendiri
pulak...

p/s/ass: Nanti gua palitkan
sedikit cerita tempat kerja gua...

p/s/asshole: Takkan pernah pergi,
gua sentiasa begini...

Friday, July 29, 2011

SEKEPING POSKAD DARI SEMALAM

"...tulisan aku buruk..."


p/s: -Tiada kata-

Tuesday, July 26, 2011

PROTAGONIS MIMPI ANTAGONIS REALITI

"...Sekurang-kurangnya,
aku adalah hero dalam setiap
mimpiku..."



p/s: =)

p/s/ass: -__-

p/s/asshole: \m/

Monday, July 25, 2011

DITETAK DULU LANTAS MENIDAK

"...Aku takkan menyesal berkata tidak,
jika kau yang mula menetak..."



p/s: Gua dah tak percayakan
apa 'benda' itu. lu yg buat begitu..

p/s/ass: Ini tak berkenaan dgn diatas,
gua nampak sesuatu tentang kita.
Mungkin cuma penyedap rasa...

p/s/asshole: Gua harus puji diri
sendiri, gua memang penyabar :)

Saturday, July 23, 2011

DIA DAN SENJA

"...Senja itu semakin merah,
persis hatimu..."



p/s: Gua bukan leather jacket
hitam yang setia...

p/s/ass: Balik kerja lepak dgn
supervisor gua yg-1 melayan
audiobattle. Gua tak minat pun,
tp hubungan semakin cantik :) .
Supervisor yg-2 gua sumpah bavi.

p/s/asshole: Awat audiobattle asyik
lagu techn, disco, electro, etc ja? Try la
taram metal pulak. Goatwhore
(Forever Consumed Everything)
, tak pun Kreator (Impossible Brutality)

Thursday, July 21, 2011

MULUT BERLAPIS KONDOM

"...Aku tak sepertimu:

yang berkata 'ya' benjolan
dada wanita agenda utama
dalam cinta..."


p/s: Entah, tapi gua sangat
benci golongan lelaki bermulut
manis. Bukan sebab realiti
gua tak reti berkata-kata manis..

p/s/ass: Gua ingat lagi masa mak
gua terdiam saat gua minta izin dulu
nak daftar sebagai penderma organ
haha. Tapi, keluarga gua memang
jenis yg menyokong..

p/s/asshole: Nanti gua mati, ameklah
apa yg boleh diambil tapi jgn amek
paru-paru, sbb gua memang heavy punya
merokok hahaha

Wednesday, July 20, 2011

GEOMETRI YANG TANDUS

"...Antara dua garisan yang selari,
akan datang satu yang melintang..

Dan antara dua garisan yang melintang,
akan hadir satu lagi yang selari..."


p/s: Gua sekarang tidoq
nyenyak tapi sat saja, haih..

p/s/ass: Sifar dan kosong
nilainya berbeza..

p/s/asshole: Gua tak minat
untuk naikkan bentuk badan..

MANUSIA BERTUHAN

"...Cintanya mula datang,
tatkala turunnya hujan...

- Tuhan terbang kepadaku
bila aku terbang kepada-Nya -

Cintanya takkan hilang,
walau perginya hujan..."



p/s: Konsep Hablumminnnallah
amat penting. Lu tadak hak utk
berkata tidak..

p/s/ass: Mencari harus dicari..

p/s/asshole: =)

Monday, July 18, 2011

MENYEPAKTERAJANG TANDUK GILA

"...Kalau dah tanduk,
mati bersula sekalipun
takkan mahu gatalnya
digaru kaki..."


p/s: Yg diatas memang
takkan pandang yg dibawah...

p/s/ass: Bukan salah gua.
Tapi gua faham posisi gua..

p/s/asshole: Gua rocker,
benda ayam macam ni
dah biasa...

Sunday, July 17, 2011

MALAM DAN CALITAN GINCU

"...Bila datang malam,
aku terasa seperti mahu senyumku
berpalit gincu.

Mungkin dengan itu aku lebih
bijak untuk menipu..."




p/s: Gua bangga menjadi lelaki,
walaupun berat amat, tapi gua
kuat. Sudah hampir sebulan
badan sihat hehe :)

p/s/ass: Mak gua tak berapa suka
dengan kerja gua. Bos gua pulak
cakap, "i give you one day off this week,
no excuses". Gua tak mau cuti lah,
Mam..

p/s/asshole: Dah lama gua tak bermusik.
Hidup terasa kosong haih...

Wednesday, July 13, 2011

WAYANG GAMBAR TIMBUL

"...Kekadang,
hidup terlampau lambat untuk diketawakan,
juga terlalu cepat untuk ditangiskan..."


p/s: Gua masih lemah dalam
'anger management'. Gua
sekarang asyik baran ja, haih...

p/s/ass: Nafsu makan gua sekarang
dah macam jin aprit ayooo...

p/s/asshole: Gua kalau marah gila
mana pun, redanya cepat. Haih...

Monday, July 11, 2011

AWAN LARAT YANG LALU

"...Awan larat itu sudah pergi,
seakan sudah tersimpan sepi..."



p/s: Walaupun ada, tapi mungkin
sekadar cuma 'bingkisan dulu'.
Sukar sebenarnya...

p/s:ass/ Oh, pergi mampus,
gua bukan pembersih sangat
pun hahaha...

p/s/asshole: Namun gua tetap
kuat mengikut perkembangan politik
semasa. Darah gua datang dari alur
itu :)

Sunday, July 10, 2011

SEMUANYA BERALAS SEBAB

"...Jadinya putaran siang dan malam
pun bukan atas ketidaksengajaan..."



p/s: Semuanya untuk...

Tuesday, July 5, 2011

BILA BERSTATUS ORANG BARU

"...Segala bagai tetek maknenek
perlu dipantang,

segala macam babianjing sialan
harus dimakan..."



p/s: Gua tetap cuba untuk senyum,
penat mcm manapun, gua mesti menulis.
menulis buat gua tenang...

p/s/ass: Gua balik kerja pagi buta,
lalu kawasan anjing mabuk, ayam
sundal. Janji dapat kumpul duit..

p/s/asshole: Gua dah biasa jadi yang
terkebelakang, ini benda kecik lah...



"...Gua tak pernah takut untuk hidup,
jadi rasanya gua tak takut untuk mati..."

Sunday, July 3, 2011

DUNIA ADALAH PENTAS CEREKA

"...Kekuatan seorang primadona
adalah pembesar suaranya,

kekuatan seorang gitaris
adalah gitarnya..."



p/s: Setiap manusia punya
uniknya yg tersendiri...

p/s/ass: Gua sedang mendengar
karya hebat Rhapsody,
"Black Dragon"...

Saturday, July 2, 2011

PERENGGAN KE-2 SELEPAS SEMALAM

"...sudah aku bilang:

jika penulisnya mati, nisankan bersama
perenggannya..."



p/s: Beberapa post sebelum ini ada memetik
kalimah 'cinta'. namun harus diingat, orang
seperti gua pandangannya lain, cinta yang gua
ceritakan sebelum ini tiada kena-mengena
dgn cinta sesama manusia :)

p/s/ass: Lu bisa anggap apa saja, tp maksud
sesuatu rantaian perkataan hanya penulisnya
saja yang tahu,kan..

Wednesday, June 29, 2011

CINTA (INDAH WALAUPUN BERAIR DI MATA) #2

"...bercinta denganmu membuatkan aku
semakin sunyi..."



p/s: Dadah membunuh, sumpah...

p/s/ass: Gua mesti menulis!
Sedang mendengar lagu 'Balada
Pemuzik Jalanan' karya Search.

Rasa rock gila!

Tuesday, June 28, 2011

DIARI, SELAMAT BERCUTI KE MIMPI

"..Kau harus berehat kerana
mereka semua terkentut-kentut
tertawa menganjing hari-harimu
sebagai manusia..."




p/s: Gua sedang mendengar
"Eet" karya hebat Regina
Spektor..

p/s/aa: Semoga rehatmu
tak membebankan mereka :)




"...It's like forgetting the words to your favourite song,
You cant believe it; you were always singing along,
it was so easy and the words so sweet,
You cant remember; you try to move your feet...

It was so easy and the words so sweet,
You cant remember; you try to feel the beat..."

-'Eet', Regina Spektor-